UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Czym są pliki Cookie

Ciasteczka (ang. cookies) to niewielkie pliki, zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie podczas gdy odwiedzasz różne strony w internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę strony internetowej, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer służący do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową.
Polityka plików Cookie

1. W związku z udostępnianiem zawartości serwisu internetowego osmskala.pl stosuje się tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. W niniejszym dokumencie, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach naszych serwisów internetowych. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego osmskala.pl. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  1. dostosowania zawartości stron serwisu internetowego do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
  2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
  3. utrzymania sesji użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła,
  4. dostarczania użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

3. W ramach serwisu internetowego osmskala.pl możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:

  1. "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,
  2. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,
  3. pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,
  4. "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.,
  5. "reklamowe" pliki cookies, umożliwiające dostarczanie użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

5. Wyłączenie stosowania cookies może spowodować utrudnienia korzystanie z niektórych usług w ramach naszych serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania. Wyłączenie opcji przyjmowania cookies nie powoduje natomiast braku możliwości czytania lub oglądania treści zamieszczanych w serwisie internetowym osmskala.pl z zastrzeżeniem tych, do których dostęp wymaga logowania.

6. Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego osmskala.pl, a następnie wykorzystywane przez współpracujących z serwisem reklamodawców, firmy badawcze oraz dostawców aplikacji multimedialnych.

Jak wyłączyć pliki cookie w przeglądarce?

Przeglądarka Opera
Przeglądarka Firefox
Przeglądarka Chrome
Przeglądarka Internet Explorer
Przeglądarka Safari

PRODUKTY

 

AKTUALNOŚCI

Zatrudnimy mechanik do działu utrzymania ruchu !!!

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skale zatrudni osobę na stanowisko mechanika w dziale utrzymania ruchu.  

Więcej informacji

 

 

CERTYFIKATY

Certyfikaty

 

GODZINY OTWARCIA

SPRZEDAŻ DETALICZNA:

Poniedziałek nieczynne  
Wtorek 8:00 - 16:00
Środa 8:00 - 16:00
Czwartek 8:00 - 16:00
Piątek 8:00 - 16:00
Sobota 7:00 - 13:00

 

Odbiory osobiste towarów
BEZPOŚREDNIO Z MAGAZYNU:

Pn. - Sb. 6:00 - 10:00

 

Tel. 12-389-10-16 wew. 115

 

 
Na sklepowych półkach mamy obecnie ogromny wybór różnych produktów, w tym również nabiału. To że nabiał jest dobry dla rozwoju naszych dzieci i do zachowania dobrze zbilansowanej diety wydaje się być oczywiste. Jak jednak wybrać produkt, który będzie naprawdę zdrowy? Oto kilka głównych zasad:

1. Wygląd to nie wszystko! Najzdrowszy czyli najlepszy nabiał to niekoniecznie ten, który dobrze wygląda. Wybieraj produkty z najkrótszą listą składników. Im mniej  (składników ) tym lepiej. W twarogach, kefirach, jogurtach czy mleku nie powinno być żadnych chemicznych dodatków.

2. Tylko naturalne składniki! Jedyne naturalne dodatki jakie mogą występować w nabiale to: żywe kultury bakterii, mleko w proszku i białka mleka. Zawsze to sprawdź, zanim zrobisz zakupy.

Tłuste czy nie, oto jest  pytanie?

W nabiale tłuszcz odgrywa bardzo ważną rolę, gdyż to on jest nośnikiem witamin i mikroelementów. Dzięki temu nasz organizm łatwiej je przyswaja gdy jemy np. tłusty twaróg podczas gdy witaminy zawarte w chudym twarogu w większym stopniu są wydalane z organizmu. Tak działa proces trawienia człowieka, tłuszcz mleczny generalnie ma więcej zalet niż wad.

Na co jeszcze uważać?

Bardzo uważnie przyglądaj się wszelkim dodatkowym przymiotnikom na opakowaniu. Zwłaszcza tym modnym  i tym dającym poczucie bezpieczeństwa. Często niestety złudne. Bio, fit, eko itd. itp. Weźmy dla przykładu komunikat „bez konserwantów” , który producent umieszcza na opakowaniu jogurtu. Nie dajmy się nabrać, to nie żaden dodatkowy benefit, tylko chwyt marketingowy. Żaden jogurt nie powinien zawierać konserwantów!

Zatem nie szata zdobi… nabiał.

Nabiał musi być świeży – to wiemy – ale jak to sprawdzić? Najszybciej psuje się świeże mleko (nie UHT!) i słodka śmietanka (ta bez dodatków), gdyż są pasteryzowane w niskiej temperaturze i nie zostały poddane procesowi ukwaszenia.  Takie produkty mają przeważnie datę przydatności 7 dni, i powinny być przechowywane w ciągu chłodniczym. Co to oznacza? Każda godzina w temperaturze powyżej 8°C powoduje rozpoczęcie procesu wzrostu kwasowości, czyli psucie się nabaiału.

Jeżeli nie masz czasu wczytywać się w etykiety i krążyć między sklepowymi półkami po prostu… wybierz produkty OSM SKAŁA J

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Skale
ul. Wolbromska 88 / 32-043 Skała

NIP 675-000-30-17
KRS 0000038799
REGON 000438601

BGŻ S.A. O/W KRAKÓW:
10 2030 0045 1110 0000 0034 6700

Kontakt
za pośrednictwem:

tel./fax 12-389-10-16

adresu e-mail: biuro@osmskala.pl

Projekt i realizacja


domenareklamy.pl